Pekka Parhi palkittiin vuoden 2007 parhaasta opinnäytetyöstä

SIGCHI Finland ry:n opinnäytepalkinto myönnettiin Pekka Parhille. Parhille luovutettiin tunnustuksena 1000 euron palkinto Maailman käytettävyyspäivänä 8.11.2007 Helsingissä Kinopalatsissa järjestetyssä tilaisuudessa. Valinnan teki SIGCHI Finlandin hallituksen valitsema asiantuntijaryhmä, jonka johtajana toimi Antti Pirhonen Jyväskylän yliopistosta. Opinnäytekilpailun palkintosumman lahjoitti tänä vuonna Etnoteam Finland Oy.

Raati, totesi, että kilpailuun osallistui töitä hyvin monelta eri tieteenalalta, mikä olikin yksi kilpailun tarkoitus. Omalla tavallaan erinomaisia töitä oli useita, mutta lopulta valinnan perusteeksi muodostui Parhin työn erinomaisuus nimenomaan opinnäytetyönä. Parhin diplomityön suurimmat ansiot olivat sen osoittamisessa, että tekijä on perehtynyt syvällisesti käytettävyyden problematiikkaan sekä siinä, että hän on osannut kirjoittaa asiansa erinomaisesti opinnäytetyön muotoon. Käytännönläheiset tapaustutkimukset toivat työhön mielenkiintoisen konkreetin ulottuvuuden.

Parhi valmistui Oulun yliopistosta sähkö- ja tietotekniikan osastolta ja hänen diplomityönsä otsikko oli "Two Case Studies in the Design and Evaluation of a Mobile Interactive System".